Na de kortste dag in 2021

Leestijd circa 3 minuten

Na de kortste dag in 2021 — Zo! De kortste dag hebben we gehad! Nu kunnen we uitkijken naar de lente! En dat biedt perspectief voor ons rommeltuin (geuzennaam) die verassend genoeg ook helpt bij de verkoeling van de aarde. Een beetje bizar om dit als bericht te brengen net nu we temperaturen onder de nul beleven, maar toch … Ga maar eens lezen: https://bit.ly/3egfnkr-Blendle-tuin

Lees het artikel en ga eens lekker fantaseren hoe je je tuin in de lente zo kunt aanpassen dat je kunt profiteren van dit verkoelende effect.

En als je dan toch iets wil aanplanten, denk dan eens aan zo’n oerboom/oerstruik als de vlier (derde foto)! Echt een typische exponent van onze #erfgoedflora met de mooiste bloesem die je kunt bedenken, ook al het is een hele toer om de besjes te oogsten. Maar die kun je ook laten zitten voor de vogels. De vlier zaait makkelijk uit, dus daar kun je weer andere mensen blij mee maken. 

O ja, sommige lezers van ons bericht op de sociale media denken dat je jezelf bij dit type tuin degradeert tot een luie tuinier en misschien kom je daar de eerste tijd mee weg, maar zo’n rommeltuin heeft evengoed onderhoud nodig. Alleen héél anders. 

;-) B&M

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


Vorige items
Sociale media en erfgoed

VanHellenbergHubar.Org zet sociale media in zowel om nieuws over kunst, cultuur & erfgoed te delen als om vragen te stellen en zo kennis te vergaren. Centraal hierin staat onze Facebookpagina: http://bit.ly/VanHHOrg2FB. Hierbij gaat het niet alleen om erfgoed in de traditionele zin van het woord, maar ook om #erfgoedflora. Zoals je aan ons pleidooi voor de vlier kunt zien, proberen we belangstelling te wekken voor wat vroeger met een heel toepasselijk woord ‘natuurhistorie’ werd genoemd. 

Ga eens kijken en ‘like’ onze pagina, zodat de berichten over onderwerpen als de voorgaande een nog grotere actieradius bereiken!

Verkorte link van dit item: https://bit.ly/3FlbhTT-vanHH2Org