Erfgoedproducties

Leestijd circa 2 minuten

De erfgoedproducties zijn het resultaat van de creatieve kant van mijn werk. Als iemand me zou vragen om mezelf te typeren dan zou ik zeggen: een spelende mens in een zandbak vol met beelden en woorden. De ene keer leidt dat tot adviezen en publicaties in het kader van het erfgoedbeheer, de andere keer rijgen de woorden zich aaneen tot gedichten of verdichten de beelden zich tot een roman in spelvorm zoals de Cuyperscode. Maar ook de quasi-historische fanfictions vallen onder die noemer. Dat zijn de erfgoedproducties en daar kunt je hier kennis mee maken.

Beide maken deel uit van @erfgoedverhaal dat is opgezet om de epische rijkdom van cultuurgoed voor het voetlicht te plaatsen.

Een van de meest intrigerende erfgoedproducties is de bundel Wikken en wegen. Kun je over rechtspraak gedichten schrijven? In een stad die zo rijk is aan historie als Roermond kan dat zeker, zoals Annelei Engelberts en ik hebben ervaren. Op Driekoningen 2014 is de bundel beeldgedichten over rechtspraak in Roermond gepresenteerd, met aquarellen van Annelei en gedichten (met een toelichting) van mij. De president van de rechtbank Limburg, mr Peter Pulles, heeft het eerste exemplaar – welverdiend – aangeboden aan Marij Cox-Vorage die het project namens de Kunstcommissie Roermond heeft getrokken.

Wikken en wegen. Rechtspraak in Roermond in 14 beeldgedichten. Aquarel Annelei Engelberts 2014.

Wikken en wegen. Rechtspraak in Roermond in 14 beeldgedichten. Aquarel Annelei Engelberts 2014.

Het meeste van dit type erfgoedproducties, kun je rechtstreeks downloaden via http://bit.ly/Gedichten4all.
Of je laat je verder informeren onder deze link.

;-) B.


Verkorte link van dit item: http://bit.ly/1Zvd26o