Wat is Bibliodoc?

Leestijd circa 3 minuten

Bibliodoc voedt het @Erfgoedverhaal!

Bibliodoc zit vol erfgoedverhalen! Ontwerp: Wolthera.info, 2014.

In de bibliotheek & documentatie (bibliodoc) van de onderzoeken die Bernadette vanaf 1996 heeft uitgevoerd zitten heel wat erfgoedverhalen die weer het fundament vormen voor andere erfgoedverhalen.

Voor een deel worden deze kosteloos ter beschikking gesteld, zoals je kunt zien in het virtueel magazijn. In dit depot zitten de bestanden die gewoon kunnen worden gedownload en, mits het auteursrecht geëerbiedigd wordt, vrijelijk verspreid kunnen worden. Dat laatste graag wel met behoud met de snelkoppelingen, omdat het interessant is om te volgen hoe de verspreiding plaatsvindt.

Daarnaast hebben we het plan om tegen betaling rapporten en onderzoeksgegevens vrij te geven. Het laatste segment bestaat voor een deel uit gescande literatuur, maar ook uit PDF’s van en snelkoppelingen naar informatie op het wereldwijde web. De rapporten maken deel uit van de educatieve uitgeverij van ons werk vanaf 1996.

Onder bibliodoc valt ook het fotobeheer: behalve de teksten valt al het beeldmateriaal van Marij Coenen en van mij onder de Creative Commons license, waarover hieronder meer!

Delen is ons motto, dus iedereen mag gebruik maken van de gegevens die hier staan, maar nogmaals … binnen de termen van de Creative Commons licentie.

Over delen gesproken, je kunt ons en andere onderzoekers helpen door deze pagina te delen via de knop delen onderaan de pagina.

Ben je er klaar voor?

;-) B&M

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


Nota bene
  • Voor deze site hanteren we de Creative Commons licentie, gespecificeerd onder deze link: http://bit.ly/Copyright-CC-BY-NC-SA-4-0. Het materiaal mag zonder toestemming gedownload en verwerkt worden, echter zonder commercieel gebruik en absoluut met naamsvermelding, zoals geldt voor al onze teksten en foto’s op onze sites. Hiertoe rekenen we ook onze pagina’s op Facebook en Blogger et cetera en andere nieuwsuitingen.
  • Voor de goede orde, alles wat ten dienste komt van kennisverspreiding, beheer en behoud van kunst, cultuur & erfgoed zonderen we uit van commercieel gebruik.
  • Voor meer informatie surf naar http://bit.ly/Auteursrecht-VanHH2org
  • Op het gebruik van Bibliodoc zijn ook de algemene disclaimers van deze site van toepassing. 

De verkorte link van dit item is http://bit.ly/Bibliodoc4U.