Centrale linkpagina Instagram

Leestijd circa 10 minuten

Centrale linkpagina Instagram — Hieronder tref je de link aan naar het verhaal met betrekking tot het meest recente bericht, dat we via de sociale media hebben verspreid.

Waarom alleen Instagram? Omdat je daar geen actieve link in de tekst bij de foto kunt plaatsen. Vandaar dat we als standaardregel toevoegen: ‘Actieve link in de bio’. Als je die aanklikt bereik je deze pagina. 

Ben je op zoek naar een overzicht van alle items uit 2022 op deze pagina, surf dan naar deze inhoudsopgave.
Als je zin hebt kun ook naar het archiefbestand van 2021 surfen.
Voor meer informatie over hoe we sociale media inzetten om erfgoed te promoten, ga je naar het einde van deze pagina.

Voordat we doorgaan naar de link van het meeste recente bericht, eerst een intermezzo over de vergankelijkheid van … nee, niet het leven (dat weten we allemaal wel), maar van links en URL’s.

Intermezzo | linkrot

In 2023 zijn we met een eerste vereenvoudiging van de website gestart, om te beginnen met het almaar groeiende aantal uitgaande links. Dat maakt een website rijk, maar ook kwetsbaar voor wat in vakkringen aangeduid wordt als linkrot (verrotte, dode links). Naar het schijnt is na circa 10 jaar ongeveer 50% van de links, waarnaar je in je onderzoek hebt verwezen, niet langer werkzaam. Een artikel hierover dat we iedereen kunnen aanraden is dat van Kees Teszelsky, voormalig conservator digitale collecties van de KB, op historici.nl, dat hij tevens heeft opgeslagen op Zenodo.* Waarom dat laatste zo belangrijk is, legt hij eveneens uit.

Op onze site die vanaf 2013 in de lucht is, valt het met de linkrot nog mee: het aantal dode links bedraagt in het voorjaar van 2023 2,23%. Toch moet je er niet aan denken dat een van de grote jongens – wat dacht je van sociale media – er een keer de plug uittrekt. We hebben hier namelijk heel wat ingebedde berichten staan van Twitter, Facebook, Instagram en noem maar op. Een uitgekristalliseerde oplossing ligt niet in het verschiet. Voorlopig hebben we dus besloten om met dat inbedden op te houden en je op een meer eenvoudige manier aan de gezochte link te helpen. 

Ga je mee naar het laatste bericht?

De start van Joseph Cuypersjaar 2024. Collage bvhh.nu 2024.

Joseph Cuypers wordt in ere gehouden! Zijn 75ste sterfdag wordt vandaag niet alleen herdacht met een mis in de nieuwe Bavo/KoepelKathedraal Haarlem, maar ook met een lezing van Sible de Blaauw over deze architect en de ideale kathedraal. Via deze link kun je de mis voor Joseph Cuypers terugkijken en kennis nemen van de lezing van Sible de Blaauw. Collage bvhh.nu 2024.

2024

  • De start van Joseph Cuypersjaar 2024: Facebook, Twitter en LinkedIn
  • Bien étonnés. Jan Toorop en Joseph Cuypers, artikel in Vakblad Vitruvius (januari 2024): Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram (volgt een dezer dagen!)
De Cuyperskamer bij de Eusebiuskerk te Arnhem van Joseph Cuypers (1900-1904). Collage bvhh.nu met foto's van Sander van Daal ©2023.

De Cuyperskamer bij de Eusebiuskerk te Arnhem van Joseph Cuypers (1900-1904) bood een uitgelezen kans om enkele onbekende vaardigheden in het ontwerpen van deze architect over het voetlicht te brengen. Meer lezen? Surf naar VanHH.org/?p=19098! Collage bvhh.nu met foto’s van Sander van Daal ©2023.

2023

Het meest recente bericht staat bovenaan.
De link aan de linkerkant verwijst naar het bericht op Instagram, die aan de rechterkant op het bijbehorende item hier op de website (en een enkele keer elders).

  • Instagram | Archiefonderzoek Catharinakerk Eindhoven deel 2, artikel in vakblad Vitruvius (juli 2023).
  • Instagram | Joseph Cuypers is jarig! We blikken terug op zijn 80ste verjaardag aan de hand van de Familiekroniek uit de JCC.
  • Instagram | Goede vrijdag, de dag dat een eeuwenoud lijdensverhaal wordt herdacht. Hoe dit telkens weer weet te inspireren, laat niet alleen The Passion zien, maar ook een jonge dominicanes in de aanloop naar Vaticanum II: zuster Angelique Dolle (*1935) vervaardigde deze kruisweg voor de benedictinessen in Breda (1961). Zie #KunstinBreda.
  • Instagram | De Cuyperskamer bij de Eusebiuskerk te Arnhem, artikel in vakblad Vitruvius (maart-april 2023).
 

2022

Van 2021 tot en met 2022 hebben we voor de ‘link in de bio’ bij Instagram een van de berichten op de sociale media ingebed. Met name Twitter is hieronder goed vertegenwoordigd.  

Kerstverhaal in de Poolse kapel in Breda

Je vindt het item door deze link aan te klikken!

Van harte gefeliciteerd Joseph Cuypers!

Ga naar het bericht door de link in bovenstaande tweet aan te klikken!

Pierre J.J.M. Cuypers en Lambert Lourijsen in de Agathakerk van Zandvoort

Je kunt het artikel lezen door deze link aan te klikken!

Sint Jozefdag, 19 maart 2022

Je surft naar het verhaal door de link in bovenstaande tweet aan te klikken!

In de schijnwerper op Internationale vrouwendag 8 maart 2022: Elisabeth Alberdingk Thijm

Ga naar het bericht door de link in bovenstaande tweet aan te klikken!

Internationale vrouwendag 2022. Oproep Wikipedia om meer lemma’s over vrouwen

Je vindt het item door de link in bovenstaande tweet aan te klikken! Voor meer informatie ga je naar je naar dit bericht op onze site.

Diabestanden collages sociale media on line

Je vindt het overzicht door de link in bovenstaande tweet aan te klikken! 

Contra symfonisch in de poëzieweek 2022

Wil je het gedicht lezen, klik dan op de link in de tweet.

Tussen Chronos en Kairos | eindejaarsgedicht met eindejaarsbrief

Je vindt het item door de link in bovenstaande tweet aan te klikken!

Sociale media en erfgoed

Verkorte link van dit item: http://bit.ly/2KbldIm-VanHHpuntOrg

VanHellenbergHubar.Org zet sociale media in zowel om nieuws over kunst, cultuur & erfgoed te delen als om vragen te stellen en zo kennis te vergaren. Deze centrale linkpagina helpt ons bij het gebruik van de volgende platforms:

Sinds 2020 hebben we met name voor de foto’s op Instagram de hashtags #erfgoedflora , #erfgoedfauna en #erfgoednatuur geïntroduceerd. Je zou kunnen stellen dat we op deze manier een meer eigentijdse invulling geven aan het jammer genoeg verouderde begrip #natuurhistorie. 

Centrale linkpagina | Klik op de afbeelding om te vergroten! Screenshot bvhh.nu 2021.

Graag nodigen we je van harte uit om de hashtag #erfgoedflora verder te verspreiden!

Alles wat met erfgoed te maken heeft komt aan de orde op onze sociale media met als anker Facebook: https://bit.ly/Facebook-VanHH2all

Ga eens kijken en deel de berichten over erfgoed – rood, blauw en groen of welke kleuren ook – zodat ze een nog grotere actieradius bereiken!

Ook erfgoed moet het hebben van delen: kennis en passie kunnen we wereldwijd via de sociale media doorgeven. Vandaar onze vraag om deze pagina te delen via de knop delen onderaan de pagina. Het zou helemaal fijn als je daarbij de hashtag #erfgoed of #erfgoednatuur gebruikt.

;-) B&M

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


Bronverwijzing
  • Teszelszky, Kees. (2021). Blog – Permanent perkament: hoe bewaar ik links naar digitale bronnen en hoe kan ik die het beste citeren?. Zenodo. https://doi.org/10.5281/zenodo.5105940
  • Verkorte link om naar dit item als bron te verwijzen: VanHH.org/?p=17302

Deze pagina is bijgewerkt op 3 februari 2024.