Wat kost het beantwoorden van vragen?

Leestijd circa 4 minuten

Wat kost het beantwoorden van vragen? — Dat is een goede vraag die we onder de afbeelding beantwoorden.

F.H. Bach, Schilderingen apsisgewelf van de Juvenaatskapel van de Broeders van Maastricht (1922-1927). Foto bvhh.nu 2011.

F.H. Bach, De man in het wit uit de Apocalyps met het Christusmonogram, omringd door zeven engelen en geflankeerd door Maria en Gabriel als verwijzing naar de annunciatie. Linksonder Eva als prefiguratie van Maria en rechtsonder Adam als pelgrim. Apsisgewelf van de Juvenaatskapel van de Broeders van Maastricht (1922-1927). Deze cyclus is uitvoerig behandeld in de monografie ‘De genade van de steiger’ (2013). Foto bvhh.nu 2011.

Hoe langer je meeloopt, hoe groter je expertise. Dat wil zeggen, als je je blijft verdiepen in je vak. En dat doe ik inmiddels vanaf het afronden van mijn studie kunstgeschiedenis in 1979 al bij al ruim 40 jaar lang! Het blijft heerlijk werk, boeiend, vol verrassingen en altijd gepaard met nieuwe inzichten. 

Met name door de monografie De genade van de steiger, over monumentale kerkelijke schilderkunst in het interbellum, over de nieuwe Bavo/KoepelKathedraal van Haarlem, mijn E-boek over de schilderingen van de Clemenskerk in Merkelbeek en dat over de schilderingen in de Laurentius & Elisabeth Kathedraal van Rotterdam, de daaropvolgende artikelen over kerkschilders als de gebroeders Dunselman en mijn bemoeienissen met de architecten Cuypers, krijg ik regelmatig vragen om informatie over kunst en erfgoed uit deze sector. Vaak gaat het om stukken die mensen in huis of op het oog hebben, om onderzoeken waarmee collega erfgoedspecialisten bezig zijn, of projecten van restauratoren.

Die vragen wil ik best beantwoorden als ik er iets over kan vertellen, maar … dit is mijn vak, hier verdien ik mijn brood mee, dus daar hangt een prijskaartje aan. Net zogoed als je bij de bakker je brood afrekent, doet je dat bij een broodje kennis en expertise van mij.

Hoe dat eruit ziet? Heel simpel! We hebben de volgende opties:

  • Optie 1: als de vraag buiten mijn expertise ligt, laat ik dat weten.
  • Optie 2: hetzelfde geldt als ik het op dat moment te druk heb met lopende opdrachten.
  • Optie 3: kan ik er wel iets over vertellen of je de juiste route aangeven voor verder onderzoek én blijft het tijdsbeslag tot maximaal drie kwartier telefonisch onderhoud beperkt, dan heb ik een instapconsult van 80 euro, vrij van btw. Dat wordt afgerekend, voordat we in gesprek gaan.
  • Optie 4: Als daarna blijkt dat er meer werk bij komt kijken, gaan we afspraken maken over het vervolg en een daarbij passend honorarium. Dat kan op offertebasis of tegen een uurtarief.

Overigens gelden voor al onze werkzaamheden de Algemene voorwaarden die onder deze link te vinden zijn. Meer over onze tarieven vind je onder deze link.

Als je je kunt vinden in deze spelregels, ben je van harte welkom met je vraag. Zo niet, dan even goede vrienden.

;-) B. (en M.)

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


Follow up

Als je akkoord bent bevestig je dat per mail via vanhellenberghubar@gmail.com, waarna je van ons een factuur krijgt om het instaptarief van 80 euro, vrij van btw, te voldoen. 

Wij zijn door de belastingdienst vrijgesteld van btw, zoals je kunt lezen via deze link.

Hoe 'middeleeuws' waren de draken tegen het #Cuypersplafond in het Cuypershuis? Collage bvhh.nu 2019.

Over expertise gesproken! Hoe ‘middeleeuws’ waren de draken tegen het #Cuypersplafond in het Cuypershuis? Dat zie je in deze collage waar we enkele voorbeelden naast elkaar hebben gezet tussen de exemplaren van het Cuypershuis, waarvan er overigens eentje ontbreekt; a) een gevleugelde draak uit de late twaalfde eeuw, b) vervolgens een griffioen circa 1460, c) daarna een prachtvoorbeeld uit het album van Villard de Honnecourt (1278–1300) en d) tenslotte een tweekoppig voorbeeld circa 1278–1300.1 De overige draken horen bij het #Cuypersplafond. Collage bvhh.nu 2019. Klik hier voor een vergrote weergave en hier voor meer informatie!

Sociale media en erfgoed

VanHellenbergHubar.Org zet sociale media in zowel om nieuws over kunst, cultuur & erfgoed te delen als om vragen te stellen en zo kennis te vergaren. Centraal hierin staat onze Facebookpagina: https://bit.ly/Facebook-VanHH2all

Ga eens kijken en deel onze berichten, zodat verhalen over kunst, cultuur & erfgoed een nog groter bereik krijgen!

Verkorte link van dit item: VanHH.org/?p=18986