De nieuwe Bavo in video | Greep uit de sociale media

Leestijd circa 6 minuten

Benieuwd hoe de nieuwe Bavo het in de sociale media deed tijdens de jaren dat ik aan het boek werkte? Neem dan een kijkje bij de selectie hieronder.

You tube

Met deze opname van een drone – gemaakt door Teun Kelting – krijg je een prachtig beeld van de nieuwe Bavokathedraal. Kijk eens hoe mooi de polychromie aan de buitenkant is geworden. Wat een kleuren! Voor zover het de oostkant betreft, heb ik daar een bijdrage aan kunnen leveren met mijn onderzoek.* Daarbij heb ik ruimschoots kunnen profiteren van het kleurhistorische en -technische onderzoek van restorator Judith Bohan. De feitelijke uitvoering kwam voor rekening van Jojanneke Post van Davique Sierschilderwerk. Gezamenlijk vormen we een goed team dat met veel plezier samenwerkt.

En nu we toch bezig zijn, wat dacht je van deze beauty? Meesterschilder Jojanneke Post van Davique Sierschilderwerk geeft hier een impressie van het herstel van de polychromie gedurende de eerste fase van de restauratiecampagne van de nieuwe Bavo. Ook hiervoor verrichte restorator Judith Bohan kleurhistorisch en – technisch onderzoek.

In de schijnwerper
 

Gepind

Een selectie uit posts en tweets

Posts
  • Vue op de nieuwe Bavo: hoe de jongste vondsten uit de waardenstelling gebruikt zijn in het item over de nieuwe Bavo van RKK televisie.
  • Op de steiger, naar aanleiding van de bijzondere sfeer rond de apsis.
Tweets

Opdracht boek en samenwerking — Het boek over de nieuwe Bavo/KoepelKathedraal Heerlem is anno 2019 nog maar op één plek te verkrijgen. Verder is het uitverkocht! We (Bernadette van Hellenberg Hubar & Marij Coenen) geschreven en geredigeerd in opdracht van de stichting kathedrale basiliek Sint Bavo te Haarlem (in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed te Amersfoort). Bijzondere medewerking is verleend door Stephan van Rijt, koster van de nieuwe Bavo, Van Hoogevest Architecten te Amersfoort, Judith Bohan (Interieur Restauratie) te Haarlem en Jojanneke Post van Davique Sierschilderwerk te Moordrecht.

Opdracht waardenstelling en samenwerking De waardenstelling werd in 2013 uitgevoerd in opdracht van de stichting kathedrale basiliek Sint Bavo te Haarlem, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed te Amersfoort, de gemeente Haarlem, Van Hoogevest Architecten te Amersfoort, Judith Bohan Interieur Restauratie te Haarlem en Davique Sierschilderwerk te Moordrecht.

Nota bene De foto bij de tweet van 9 oktober 2013 is van de hand van Jojanneke Post van Davique Sierschilderwerk, de overige zijn van de auteur.

← Terug naar de inhoudsopgave!


Untitled  Bavo bvhh 2 juli 13 (56) Untitled
Met één klik op de afbeelding ga je naar …