BTW

Leestijd circa 2 minuten

BTW — De VOF Vanhellenberghubar.org | Kunst, cultuur & erfgoed bestaat uit een combinatie van schrijverscollectief en adviseurs op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. Door de gestage stroom aan schrijfopdrachten valt ons bureau al jaren voor een belangrijk deel onder de btw-vrijstelling voor schrijvers. Per 2020 valt alleen het voorheen btw-plichtige advieswerk onder de nieuwe kleine ondernemersregeling, waardoor VanHellenbergHubar.org ook in die tak van sport vrijgesteld is van btw. 

Dat betekent dat ons werk formeel onder drie fiscale categorieën valt:

  1. Als auteurs zijn Bernadette van Hellenberg Hubar en Marij Coenen vrijgesteld van btw, conform het besluit van het ministerie van financiën van 5 december 2015, BWBR0027969. Op grond hiervan mogen wij door ons geschreven publicaties ook vrijgesteld van btw verkopen op onze site.
  2. Als adviseurs zijn we op dit moment vrijgesteld van btw op grond van artikel 25 Wet OB.
  3. Als uitgever geldt voor Vanhellenberghubar.org een btw-percentage van 9%, per 2020 zowel voor e-boeken als voor analoge boeken (zie deze webpagina van de belastingdienst).

Lees meer hierover bij de Algemene voorwaarden.

BTW | Drukproeven van ‘De genade van de steiger’. Foto bvhh.nu 2013.

Een van de uitputtende dingen voor een auteur is het lezen van drukproeven. Omdat je de tekst al te goed kent, lees je vaak over de fouten heen. Zorg er dus voor dat je altijd over iemand beschikt met ‘schone’ ogen. Bij VanHH.org doet Marij Coenen dit. Intussen komt ze met zoveel goede suggesties en aanpassingen dat ze zich ontwikkelt tot co-auteur. Foto bvhh.nu 2013.

De genade van de steiger komt met grote regelmaat aan de orde op onze Facebookpagina: http://bit.ly/VanHHOrg2FB
Ga eens kijken en ‘like’ de pagina, zodat de berichten over de monumentale schilderkunst van het interbellum een nog grotere actieradius bereiken!

;-) B.

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


Administratieve gegevens van onze VOF
  • Kamer van Koophandel = 74331884
  • BTW-nummer = 8598.59.071
  • Bankrekening = IBAN NL31 ABNA 0601 4628 58