Voorheen Res nova

Leestijd circa 2 minuten

Het logo van voorheen Res nova
Het logo van Res nova was ontleend aan de historische kaart van Van Geelkercken en Blaue van Roermond. ((Voor deze kaart zie Garde, Gerard van de, ‘Roermond vanuit de lucht. Gedrukte vogelvluchtkaarten uit de 16e en 17e eeuw’, op Historieroermond.nl (2006). Het fragment uit deze kaart is gevectoriseerd door lostagain.nl.))

Een deel van mijn portfolio dateert nog uit de tijd van mijn vorige bedrijf, Res nova (2003-2013). Vorig is in dit geval best een rekbaar begrip, want ik bleef nog lang ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder Res nova, culturele kennisbemiddeling. Het ging echter niet langer om een samenwerkingsverband, waarbij verschillende professionals onder één naam samenwerken. Waarom dat zo gekomen is en in hoeverre dat een breuk met het verleden betekende – wees gerust, dat was allerminst het geval – lees je hier.

Terugblikken naar hoe het voorheen was heeft vele vormen. Enerzijds wordt dat proces getekend door gemengde gevoelens en anderzijds ook door trots. Trots op de verschillende projecten die ik in de periode 2003-2013 heb uitgevoerd. Via deze en enkele andere pagina’s wil ik een aantal daarvan de revue laten passeren. De ene keer heb ik daaraan bijgedragen als onderzoeker en rapporteur, de andere keer als projectleider en een volgende maal als collegiale toetser. Je vindt ze hierboven en elders op deze site, onder meer in de collectie Cuypers’ assortiment. Ga maar eens kijken.

B. ((Verkorte link van dit item: http://bit.ly/1QPcW8s))

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!