Lovende recensie lezing

Leestijd circa 2 minuten

De koepel van de nieuwe Bavo te Haarlem als symbool van het hemels Jeruzalem. Foto vanaf de steigers, bvhh.nu 2013.
De koepel van de nieuwe Bavo te Haarlem als symbool van het hemels Jeruzalem. Foto vanaf de steigers, bvhh.nu 2013.

Ga eens kijken op de site van Van Hoogevest Architecten.* Daar wordt een mens blij van, van zo’n recensie. Heel informatief en interessant om te lezen hoe de presentatie over de Caelestis urbs is overgekomen. Fijn ook dat de twee partners bij het kleuronderzoek en de reconstructie daarvan, Judith Bohan en Jojanneke Post, worden genoemd. Wie weet wat onderzoek in de toekomst nog meer gaat brengen.*

Wil je meer weten over de avond of de presentatie in PDF downloaden, volg dan deze link.

B.

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


Postscriptum
  • Mocht de pagina op de site van van Hoogvest niet eer beschikbaar zijn, volg dan deze naar Evernote.
  • Het thema van het hemels Jeruzalem en vooral de samenhang met het thema van de bruid uit het Hooglied (in het boek ‘de bruid van het westen’) heeft zich ontpopt als een terugkerend motief in het boek over de nieuwe Bavo. Dit kan opgespoord volgen via het register on line.
  • Voor mij heeft de foto een bijzondere betekenis, omdat ze deel uitmaakt van de sessie met Gerard van Wezel op de steigers.Soms kom je iemand tegen die voor een beslissende wending zorgt in je loopbaan. Gerard was niet alleen mijn opdrachtgever namens de RCE van De genade van de steiger, maar heeft ook bemiddeld in de opdracht voor het boek over de nieuwe Bavo. Sindsdien ben ik boeken blijven schrijven en werd ik, wat ik acht jaar oud al worden wilde: schrijver.

Het boek over de nieuwe Bavo is te bestellen via deze link.