Oral history #Cuypersplafond | Open Monumentendagen 2019

Leestijd circa 2 minuten

Oral history — Met dit soort projecten schiet je dwars door het rif van de tijd het verleden in. Wat herinneren we ons en hoe betrouwbaar is het geheugen eigenlijk? Kijk daarvoor ook even bij noot 1 van dit webitem: http://bit.ly/2MYrWo5-Cuypersplafond.

Voor we het vergeten, dit weekend zijn de Open Monumentendagen (14 en 15 september). Overal in Nederland vinden manifestaties plaats, ook rond de werken van de architecten Cuypers, dus al helemaal in Roermond. Het Cuypershuis is vrij toegankelijk voor iedereen en er wordt onder meer uitleg gegeven over het #Cuypersplafond.

Of je nu wel of niet naar Roermond gaat, vergeet vooral niet om de crowdfunding met een donatie te steunen! Klik op de draak!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

De crowdfunding voor het #Cuypersplafond van het @Cuypershuis Roermond​ roept heel wat herinneringen op. Een goed moment om samen met Karl Pesch-Konopka​ een stukje ‘oral history’ vast te leggen. De crowdfunding gaat namelijk terug tot 2007, precies 40 jaar nadat het plafond is vernield en de resten achter een verlaagd exemplaar zijn verstopt. Ga je mee, dan kun je meteen daarna doneren: http://bit.ly/2MYrWo5-Cuypersplafond O ja, de teller staat op ruim 4500 euro, dus een kwart van het benodigde geld is binnen. Wat zal er tijdens de Open Monumentendagen (14 en 15 september) binnenkomen? Dan is het @Cuypershuis namelijk vrij toegankelijk!

Een bericht gedeeld door Bernadette Hellenberg Hubar (@vanhellenberghubar2all) op

Surf naar http://bit.ly/2MYrWo5-Cuypersplafond voor de rest van het verhaal en om te doneren!

;-) B&M

Vragen? Stuur een mailtje naar bernadette@vanhellenberghubar.org!


Verkorte link van dit item: http://bit.ly/31gU2PI